NL FR

ISO 17025
024-CAL

Calimet is als BELAC-kalibratielaboratorium geaccrediteerd voor diverse grootheden onder het registratienummer 024-CAL. De specifieke accreditatie werd verleend voor de kalibratie van diverse eindmaten, schuifmaten, schroefmaten ( micrometers ), meetklokken, fijnaanwijzers, fijntasters, instelringen, ringkalibers, penkalibers, meetpennen, rondheid, instelmaten, meetstiften, schroefdraad, hoogtemeters, meetlatten, vloeistofthermometers, momentsleutels, weeginstrumenten, multimeters, tachometers, ...

Calimet is een kalibratielabo dat hoort tot de Belgische Kalibratie Organisatie ( BELAC ) en voldoet dan ook aan de criteria vastgelegd in de norm ISO 17025 alsook aan de toepasselijke delen van de norm ISO 9001 en de eisen gesteld in de specifieke documenten van de Europese vereniging van nationale accreditatiesystemen ( EA ).

Zo wordt een BELAC-accreditatie gelijkwaardig geacht met een Nederlandse RvA-accreditatie, een Duitse Dakks-accreditatie ..., daar deze op dezelfde normen en documenten gebaseerd zijn.