NL FR

Historiek

Calimet werd als volledig onafhankelijk kalibratielaboratorium in 1989 opgericht en vestigde zich in Brugge ( Belgie ).

Tijdens de eerste jaren was Calimet enkel uitgerust voor de kalibratie van meetmiddelen voor lengte en geometrie. Vanaf 1993 heeft het labo zijn kalibratiemogelijkheden steeds verder uitgebreid, dit op wens van zijn cliënteel.

Op heden is Calimet uitgegroeid tot een van de grootste universele kalibratielaboratoria binnen de BENELUX en is dus een echte "one stop shopping", waar men zowel terecht kan voor de kalibratie van meetmiddelen voor lengte en geometrie, als voor elektrische grootheden, temperatuur, vochtigheid, druk, kracht, massa, moment, ... etc.

Calimet is sinds 1995 ook als "geaccrediteerd" labo actief op zowel de Belgische als op de Nederlandse markt, en beschikt momenteel over een zeer groot en trouw klantenbestand.

Kalibratieservice op maat

Ervaring

Calimet heeft op gebied van kalibratie een ruime ervaring en kan voor U de oplossing bieden voor het opzetten / optimaliseren van Uw kwaliteitssysteem. Hiervoor beschikt Calimet over ruime kalibratiemogelijkheden in zijn gespecialiseerde meetkamers.

Klanten

Calimet kalibreert voor het ogenblik voor vele honderden bedrijven uit diverse industrietakken gespreid over België, Nederland en Luxemburg.

Korte doorlooptijden

Calimet kalibreert meetmiddelen binnen zeer korte termijnen. Hierdoor zijn storingen door afwezige meetmiddelen in de bedrijven vrijwel nihil.

Kalibraties op locatie

Calimet heeft mogelijkheden voor heel wat kalibraties op locatie zoals projectoren, ovens, meetmachines, vlaktafels, temperatuurmeetapparatuur, microscopen, weegschalen, ...

Transportdienst

Calimet heeft de mogelijkheid om meetmiddelen af te halen en na kalibratie terug te brengen. Men hoeft dan ook geen moeite te doen om koeriers in te schakelen.

Beheer van meetmiddelen

Calimet beheert op aanvraag Uw meetmiddelenpark door opvolging van de te kalibreren meetmiddelen, opbouw inventaris, vervanging van meetmiddelen buiten specificaties, ...

Onafhankelijk

Calimet is een volledig onafhankelijk kalibratielabo en garandeert dan ook dat alle metingen volledig objectief worden uitgevoerd.

Accreditatie

Calimet bezit een BELAC-accreditatie en voldoet dan ook aan de criteria vastgelegd in de norm ISO 17025.

Advies

Calimet geeft advies en begeleiding i.v.m. kalibraties die U eventueel in eigen regie kunt of wilt uitvoeren. Calimet geeft advies en begeleiding i.v.m. normen, kalibratiefrekwenties, meetonzekerheden, procedures, ...

Calimet biedt U een compleet dienstenpakket

Calimet biedt U een compleet dienstenpakket aan i.v.m. kalibratie van meetmiddelen, waar naast het 'kalibreren' ook basisonderhoud, justering en herstelling van heel wat meetmiddelen behoort. U kunt eveneens Uw meetmiddelen laten identificeren en etiketteren.